Jodensavanna – Colakreek Tour

0
Prijs
Vanaf€95
Prijs
Vanaf€95
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw Aanvraag*
toevoegen aan verlanglijst

Adding item to wishlist requires an account

2646

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord!

+597-477088 (kantooruren)
+597-7220202 (na kantooruren)

mets@sr.net

Op diensten van de METS zijn van toepassing de algemene reisvoorwaarden en specifieke voorwaarden, zoals aangegeven op de website www.surinamevacations.com.
Zie ook de reisinformatie buitenland indien van toepassing.

Met de betaling voor de dienst wordt geacht dat u instemt met deze voorwaarden.

1 dag
Tour Beschrijving

Plaats

Ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Paramaribo, aan de rechteroever van de Surinamerivier, ligt de voormalige Joodse nederzetting Jodensavannah. Recreatieoord Cola Creek, 50 km ten zuiden van Paramaribo, ligt midden in het savannegebied.

Oorsprong en algemene informatie
Deze historische plaats is genoemd naar de Joden die de inquisitie in Europa ontvluchtten en zich in dit savannegebied vestigden. Daar bouwden ze een plantage waar voornamelijk rietsuiker werd verbouwd.

De introductie van suikerbieten in de 18e eeuw resulteerde in de ondergang van Jodensavannah. Na een brand die de nederzetting in 1832 grotendeels verwoestte, trokken de eigenaars van de plantage naar de stad. De ruïnes van de oudste Joodse synagoge in het Amerikaanse continent zijn nog steeds zichtbaar net als het kerkhof. En er is ook een klein museum.

Cola Creek is het oudste recreatieoord in Suriname en wordt sinds 1995 beheerd door METS. Dit schaduwrijke natuurzwemoord is erg populair onder de Surinamers. Tijdens de vakantieperiodes en in het weekend bruist het van de bezoekers, maar buiten deze periodes kunt u echt genieten van de vredige, prachtige natuur en het verfrissende water. Cola Creek’s naam, inderdaad van Coca Cola, is afgeleid van de donkerbruine kleur van het water in de kreek.

Dagprogramma
Je vertrekt rond 08.00 uur vanuit Paramaribo met de bus. Via de Martin Luther King “Highway” bereikt u Paranam na ongeveer. 50 minuten en u passeert de fabriek van het bauxietbedrijf Suralco. Je passeert het kleine Amerindische dorp Powakka naar Carolina. Daar neemt de veerboot je mee naar de overkant van de Surinamerivier. Vanaf daar is het niet zo ver meer naar Jodensavannah.

Ter plaatse vertelt de gids meer over deze historische nederzetting en het unieke kerkhof in de jungle van Suriname. Uw bezoek aan Jodensavannah, de vredige natuur en de waterbron in dit gebied zorgen voor een blijvende herinnering. Na het bezoek aan Jodensavannah kunt u ontspannen in het recreatiegebied Cola Creek, midden in het savannegebied. Hier geniet je van een picknicklunch. Daarna heb je de mogelijkheid om te gaan zwemmen, zonnebaden of gewoon van de omgeving te genieten. Laat in de middag, aankomst in Paramaribo.

Vertrek & Terugkeer Locatie

Vertrek: Hotel Residence Inn of een van de andere grote hotels in Paramaribo.
Terugkeer Locatie: U word afgezet waar U bent opgehaald

Vetrek & Terugkeer Tijd

Vertrek Tijd: 08.00 u vanuit Hotel Residence Inn 
Keer dezelfde dag terug: 18.00 u

Prijs is inclusief

 • Transport met de bus
 • Lunch
 • Snacks en fruit
 • Drank (non-alcoholisch)
 • Tour gids (Nederlands en Engels sprekend)
 • We bieden een speciaal dieet als u dit bij uw boeking aangeeft

Meenemen

 • Een baddoek
 • Zonnebrandcreme
 • Muskietenspray
 • Zwemkleding
 • Wandelschoenen/slippers
 • Een pet of hoed
 • film en/of photo camera
 • Surinaamse contanten voor persoonlijke uitgaven.
Map
Fotos