Suiker Plantage Tour

0
Prijs
Vanaf€78
Prijs
Vanaf€78
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw Aanvraag*
toevoegen aan verlanglijst

Adding item to wishlist requires an account

2120

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord!

+597-477088 (kantooruren)
+597-7220202 (na kantooruren)

mets@sr.net

Op diensten van de METS zijn van toepassing de algemene reisvoorwaarden en specifieke voorwaarden, zoals aangegeven op de website www.surinamevacations.com.
Zie ook de reisinformatie buitenland indien van toepassing.

Met de betaling voor de dienst wordt geacht dat u instemt met deze voorwaarden.

1 dag
Tour Beschrijving

Suiker heeft een overheersende rol gespeeld in de geschiedenis van Suriname. In de tijd dat de slavernij heerste, waren er honderden suikerplantages in het land.
Tijdens de periode van contractarbeid speelde suikerfabriek Mariënburg een belangrijke rol en tot op de dag van vandaag wordt in Paramaribo nog steeds Surinaamse rum geproduceerd die zijn oorsprong vindt in deze periode.
We nemen je mee langs deze historische tijdlijn op de “the sugar trail”.
In een ontspannen sfeer ervaart u de charme van Commewijne en leert u meer over de zoete en zure suikergeschiedenis van dit district.
We passeren verschillende kleine nederzettingen zoals Zoelen, Ellen, Voorburg, de Hulp en Alkmaar, waar je echt de landelijke sfeer zult ervaren en onderweg van interessante bezienswaardigheden zult genieten.

Plantation Concordia:

‘S Morgens vertrekken we met een boottocht op de Upper Commewijne-rivier naar de voormalige suikerplantage Concordia. Daar ziet u de overblijfselen van de oude watermolen van de plantage die teruggaat tot ongeveer 1830. De natuur heeft het verleden van de plantage volledig overwoekerd, maar op basis van oude verhalen brengen we u terug naar de tijd van de slavernij. Je leert meer over de geschiedenis van Concordia en enkele omliggende plantages.

Tamanredjo:

Tamanredjo staat in Suriname bekend om zijn hartige Javaanse gerechten. Hier zullen we genieten van een heerlijke lunch.

Mariënburg:

‘S Middags krijgen we een glimp van het turbulente verleden van plantage Mariënburg met een bezoek aan
de voormalige fabriekssite. Een voormalige arbeider geeft ons een rondleiding en zijn levendige verhalen brengen de ruïnes tot leven en brengen ons terug naar de tijden van contractarbeid. Boottocht op de Surinamerivier: we maken onze reis terug naar Paramaribo per boot op de Surinamerivier. Gedurende
de leuke reis, je leert meer over het productieproces van suiker tot rum en je krijgt een kans
om je smaakpapillen te verleiden.

SUIKER:

Tijdens de reis leer je ook veel meer over het product suiker zelf, zoals de geschiedenis- en productieproces, dat je terugvoert door de eeuwen heen. Maar ook interessante informatie over de bouw van de suikerplantages en de leefomstandigheden van de slaven. Op de boot ontvangt u een gedetailleerde hand-out met meer contextuele informatie en veel illustraties.

Vertrek & Terugkeer Locatie

Departure Time

Elke donderdag en zondag, min. 4 personen

Prijs is inclusief

  • Vervoer per bus en boot
  • Snacks
  • Warme lunch en fruit
  • Niet-alcoholische dranken zoals frisdranken
  • Water en verfrissend vruchtensap

OPMERKING: neem al uw reisdocumenten mee in verband met een eventuele inspectie door de lokale autoriteiten.

Map
Photos