Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek (Engels: Dominican Republic, Spaans: República Dominicana) is een land in het Caribische gebied  dat enkel grenst aan Haïti. De Dominicaanse Republiek vormt samen met Haïti het eiland Hispaniola. De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santo Domingo. Dominicanen gebruiken de naam van de hoofdstad om het volledige land aan te duiden. Een aantal grote toeristische centra in de Dominicaanse Republiek zijn: Santo Domingo, Puerto Plata, Punta Cana, en Boca Chica.De oude koloniale architectuur is goed bewaard in Santo Domingo terwijl de overige centra vooral vanwege de prachtige stranden en uitstekende accommodatie worden bezocht.

Let op: Surinamers hebben geen visum nodig voor een vakantie naar de Dominicaanse Republiek. Wel een toeristenkaart, koopt men op de airport.

De natuur kenmerkt zich door de “Pico Duarte”. Dit is een berg van 3.175 meter hoog.De hoogste in de Caribbean. Het land heeft ook een groot Nationaal park “Jaragua” met grote flamingo’ kolonies. In dit park zijn ook grotten met wandtekeningen te vinden. Verder staat het land bekend om zijn prachtige uitgestrekte stranden, muziek en dans. Veel toeristen weten dit land elk jaar weer te vinden.

De Dominicaanse Republiek is een droombestemming voor velen. Het Caribische land staat vooral bekend als strandbestemming en dat is terecht. Je vindt er prachtig witte stranden en een helderblauwe zee. Toch heeft de Dominicaanse Republiek nog veel meer te bieden. Denk maar eens aan de sprookjesachtige watervallen, overweldigende natuurgebieden en de historische steden die in het land te vinden zijn. Isla Saona

Isla Saona

Op Isla Saona waan je je in het paradijs. Het strand is er ongelooflijk mooi wit en de zee is zo helder dat het net een groot zwembad lijkt. Dit eiland ten zuidoosten van de Dominicaanse Republiek behoort tot het nationale park Del Este waar je ook erg goed kunt snorkelen, duiken en vogels spotten. Er worden regelmatig excursies georganiseerd naar Isla Saona vanuit Punta Cana. Als je niet in Punta Cana verblijft maar bijvoorbeeld in Samaná of Puerto Plata, zijn Bacardi Island (Cayo Levantado) en Paradise Island bij Punta Rucia ook aan te raden. Deze eilanden zijn net zo paradijselijk, maar net iets kleiner dan Isla Saona.