Awarradam Jungle Lodge & Spa

0
vraag naar onze early bird tarieven
Vanaf€425
vraag naar onze early bird tarieven
Vanaf€425
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw Aanvraag*
toevoegen aan verlanglijst

Adding item to wishlist requires an account

23716

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord!

+597-473 802 | +597 888 1100 (kantooruren)
+597-889 0049 (na kantooruren)

mets@sr.net

Op diensten van de METS zijn van toepassing de algemene reisvoorwaarden en specifieke voorwaarden, zoals aangegeven op de website www.surinamevacations.com.
Zie ook de reisinformatie buitenland indien van toepassing.

Met de betaling voor de dienst wordt geacht dat u instemt met deze voorwaarden.

4 of 5 dagen
Zorg en Hoop vliegveld, Paramaribo
Kajana vliegveld
Max. aantal personen 24
Last Minute Aktie
Price € 399
Ingezetenen SRD 2,995
15 – 19 Apr
Beschrijving

Diep verborgen in het Amazone regenwoud van Suriname, ligt het exotische Awarradam Jungle Lodge & Spa op een idyllisch eiland, nabij de Awarradam stroomversnelling. Van hieruit is het een half uur varen naar de meest stroomafwaarts gelegen dorpjes van de Saramaccaners, die al langer dan driehonderd jaar volgens de West Afrikaanse tradities leven. Tijdens uw comfortabel verblijf ervaart u het ongerepte Amazone regenwoud middels een prachtige tour, maar ook gewoon vanuit de jungle lodge waar u zich laat verwennen in onze traditionele jungle Spa.
Een onderdeel hiervan is de cultuur van de vrolijke en hartelijke Saramaccaners. Dit resort ligt aan de Gran Rio rivier op een uur vliegen over het groene landschap van Suriname.

Duur van de Tour

4 of 5 dagen

Vertrek

Maandag en Vrijdag

Vertrek- en Terugreislocatie

Lokaal vliegveld Zorg en Hoop

Vliegtijd

55 minuten

Vertrektijd

11.00 AM

Prijs is inclusief

  • Vervoer per vliegtuig
  • Maaltijden en sap (geserveerd tijdens de maaltijden)
  • Reizen zoals opgenomen in het standaardprogramma
  • Professioneel opgeleide Nederlandse of Engelssprekende gids
  • Overnachting in de lodges

Prijs is exclusief

  • Alcoholische dranken en frisdranken die verkrijgbaar zijn aan de bar
  • Aankoop van souvenirs, extra activiteiten en jungle-spa behandeling
  • Touractiviteiten die niet zijn opgenomen in het standaard tourprogramma
  • Vervoer van en naar luchthaven Zorg & Hoop (tenzij dit bij uw boeking is inbegrepen)
  • Ongevallen- en annuleringsverzekering
Reis Route

Dag 1

U vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo naar de airstrip van Kajana, op ongeveer 55 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Na aankomst brengen de medewerkers van de lodge u naar de korjaal die u over de Gran Rio verder zal vervoeren naar uw vakantiebestemming. Het is 30 minuten varen naar het vakantieoord Awarradam, een eiland aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Na “incheck” en kennismaking met het personeel, kunt u genieten van een lunch. In de middaguren kunt u het oord verkennen en heerlijk verpozen in de stroomversnelling. U zult al gauw de eco uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers ter plaatse zijn vriendelijke Marrons van de Saramaccaanse stam en uw jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl. De frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig maar u geniet wel van het comfort van een klamboe. Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. In de middag bezoeken wij de prachtige stroomversnelling “Peti” gelegen op enkele minuten varen van het oord. U kunt aldaar genieten van een heerlijke watermassage en met de zwemvesten aan terugdrijven naar het oord. De eerste avond krijgt u meer informatie over dit uniek gebied waarin Marrons hun oude West Afrikaanse tradities hebben weten te behouden.

Dag 2

Na het ontbijt maakt u een leerzame en avontuurlijke ‘jungle walk’. Terwijl u geniet en uw ogen uitkijkt in het ongerept tropisch regenwoud geeft de gids u uitleg over bomen en planten en hoe u dieren aan hun geluiden en sporen kunt herkennen.
Na deze wandeling in de jungle gaan wij naar de stroomversnelling ‘Peti’ alwaar wij onze pick-nick lunch zullen gebruiken. Hier blijven wij de rest van de middag en kunt u er volop verpozen in de rivier of vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht op de stroomversnelling. Na het avondeten geeft de gids u meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud.

Dag 3

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de lokale gemeenschap. U maakt nader kennis met de lokale cultuur. Tijdens de vaartocht, een half uur stroomafwaarts, ervaart u hoe het toegaat op de rivier die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. U ziet onderweg mensen vissen, wassen en vaat doen. Tussen de bewoonde gebieden kunt u van de natuur genieten en met een beetje geluk ziet u zelfs een kaaiman liggen op de oever. Vanaf de aanlegplaats maakt u een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen. Onderweg krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven in een marrondorp. Bij zonsondergang varen wij terug naar Awarradam. Wij keren terug naar het oord voor de lunch en u heeft de verdere middag tot aan het dinner gelegenheid de lodge en de omliggende stroomversnelling te verkennen. U kunt zich ook laten verwennen in de traditionele Jungle Spa op het eiland. Na het avondeten neemt onze gids u mee voor een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

Dag 4

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren.Dit is ook het moment waarop de dieren met name de vogels het best te zien zijn. Na het ontbijt kunt u nog eens zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Voor vertrek nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van u. Een korjaal brengt u terug naar Kajana. Daar vandaan vliegt u terug naar Paramaribo.

Dag 4 Variant: 5 dagen / 4 nachten (maandag - vrijdag)

Deze dag kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. Maakt u nog voor het ontbijt een boswandeling, dan hebt u de meeste kans om dieren tegen te komen zoals apen, vogels en tropische kikkers.Misschien wilt u van de gids nog meer horen over de medicinale planten in het tropisch regenwoud. En dan lokt uw hangmat om in alle rust te genieten van de schoonheid en de geluiden van de jungle, te lezen of lekker eventjes weg te dutten.

Dag 5

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren.
Na het ontbijt kunt u nog eens verpozen in de rivier of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Voor vertrek nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van u. Een korjaal brengt u terug naar Kajana. Daar vandaan vliegt u terug naar Paramaribo.

Map

Enkele Indrukken