Palumeu Jungle Lodge

0
vraag naar onze early bird tarieven
Vanaf€665
vraag naar onze early bird tarieven
Vanaf€665
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw Aanvraag*
toevoegen aan verlanglijst

Adding item to wishlist requires an account

27817

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord!

+597-473 802 | +597 888 1100 (kantooruren)
+597-889 0049 (na kantooruren)

mets@sr.net

Op diensten van de METS zijn van toepassing de algemene reisvoorwaarden en specifieke voorwaarden, zoals aangegeven op de website www.surinamevacations.com.
Zie ook de reisinformatie buitenland indien van toepassing.

Met de betaling voor de dienst wordt geacht dat u instemt met deze voorwaarden.

4 of 5 dagen
Zorg en Hoop vliegveld, Paramaribo
Vincent Fayks vliegveld, Palumeu
Max. aantal personen 20
Last Minute Aktie
Prijs € 456

24 – 27 Jan

Beschrijving

Palumeu Jungle Lodge, dicht bij een Indiaans dorpje met dezelfde naam, ligt aan de bovenste rivier de Tapanahony, midden in het Amazone-regenwoud. Dit is een ideaal vakantieoord voor natuurliefhebbers. De wandeling en klim naar “Poti Hill”, die een adembenemend uitzicht biedt over de rivier en bergtoppen van het zuidelijke deel van Suriname, daaronder, zal voor altijd in uw geheugen bewaard blijven. In dit deel van het tropische regenwoud, waar brulapen en vogels het aanbreken van de dag aankondigen, zullen de indrukwekkende stroomversnellingen, flora en fauna van het Amazone-regenwoud en de huidige levensstijl van de indianenstammen, het Trio en Wajana, u zeker fascineren. Deze tour wordt aanbevolen voor iedereen die wil genieten van het ongerepte regenwoud en om meer te weten te komen over de cultuur van de indianen. 

Duur van de Tour

4 of 5 dagen

Vertrek

Maandag en Vrijdag

Vertrek & Terugreis Locatie

Lokaal vliegveld Zorg en Hoop

Vliegtijd

110 minuten

Vertrek Tijd

11.00 AM

Prijs is inclusief

  • Vervoer per vliegtuig
  • Maaltijden en sap (geserveerd tijdens de maaltijden)
  • Reizen zoals opgenomen in het standaardprogramma
  • Professioneel opgeleide Nederlandse of Engelssprekende gids
  • Overnachting in de lodges

Prijs is exclusief

  • Alcoholische dranken en frisdranken die verkrijgbaar zijn aan de bar
  • Aankoop van souvenirs en extra activiteiten
  • Touractiviteiten die niet zijn opgenomen in het standaard tourprogramma
  • Vervoer van en naar luchthaven Zorg & Hoop (tenzij dit bij uw boeking is inbegrepen)
  • Ongevallen- en annuleringsverzekering
Reis Route

Dag 1

U vliegt vanaf het lokale vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo.
Bij aankomst wordt u ontvangen door onze medewerkers. Ons vakantieoord Palumeu heeft dezelfde naam als het ernaast liggende dorpje van de Trio en Wajana indianen. Na het inchecken in uw hut nemen onze medewerkers u mee naar het mooie Palawa eiland voor een picknick lunch. Daarna kunt u hier heerlijk zwemmen in het koele rivierwater.
In de namiddag bezoekt u, met onze gids, het indianendorp Palumeu voor een eerste kennismaking met de huidige leefwijze van deze alleroudste bewoners van het Amazone woud. U zult al gauw de eco-uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers zijn deskundige Trio en Wajana indianen. Uw jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl, de frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig, maar u geniet wel van het comfort van een klamboe. Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. Na het avondeten vertelt de gids u meer over de oudste bewoners van het Amazonewoud, de indianen.

Dag 2

Wellicht was de roep van brulapen uw natuurlijke wekker. Vandaag maakt u kennis met het tropisch regenwoud. Nog voor zonsopgang varen wij de rivier af en doen de motor uit om in alle stilte het ontwaken van de natuur te ervaren en te zoeken een mooie plek voor ons ontbijt. Wij vervolgen onze tocht naar het startpunt van het bospad naar Potihill, een granieten heuvel die u aan het eind van de boswandeling op kunt gaan. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahony rivier en de wandeling zult u zeker verschillende type vogels zien zoals overvliegende ara’s of papagaaien en toekans en misschien ook apen of een otter. Op de top van de Potihill wordt u beloond met een geweldig uitzicht over het oerwoud. De lunch wordt geserveerd te Palumeu.
’s Middags geeft een ervaren schutter u les in het schieten met pijl en boog. Het ziet er eenvoudig uit, maar een doel raken blijkt een hele kunst. Probeer uit of u een natuurtalent bent. In de late middag bij zonsondergang, lopen wij nabij de lodge een bospad af op zoek naar vogels en kaaimannen. Na het avondeten geeft de gids u meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud.

Dag 3

Na het ontbijt brengen wij u per korjaal naar de Mabukawatervallen voor een dag heerlijk relaxen. U kunt zwemmen in de rivier, genieten van een natuurlijke massage in de waterval en lekker luieren in een hangmat. Voor de actievelingen is er een boswandeling door de jungle met informatie over bomen, planten en dieren onderweg. De omgeving zal eraan meewerken dat u de barbecue lunch niet licht zult vergeten. In de late middag varen wij terug naar de jungle lodge. Na het avondeten neemt onze gids u mee voor een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

Dag 4

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen genieten van alle ochtend oerwoudgeluiden.
Na het ontbijt bezoeken wij het indianendorp Palumeu. Onderweg kunt u traditionele, handgemaakte kunstnijverheid kopen. Na de lunch vertrekt u weer naar Paramaribo.

Dag 4 Variant: 5 dagen / 4 nachten (maandag - vrijdag)

’s Ochtends neemt de gids u mee voor een jungletocht. U komt meer te weten over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. In de middag kunt u zwemmen of vanuit een hangmat genieten van de rust en geluiden van het tropisch regenwoud.

Dag 5

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen genieten van alle ochtend oerwoudgeluiden.
Na het ontbijt maakt u een uitgebreide dorpswandeling. Onderweg kunt u traditionele, handgemaakte kunstnijverheid kopen. Na de lunch vertrekt u weer naar Paramaribo.

Map

Enkele Indrukken