Commewijne boot tour

0
Prijs
Vanaf€65
Prijs
Vanaf€65
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw Aanvraag*
toevoegen aan verlanglijst

Adding item to wishlist requires an account

3803

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord!

+597-473 802 | +597 888 1100 (kantooruren)
+597-889 0049 (na kantooruren)

mets@sr.net

Op diensten van de METS zijn van toepassing de algemene reisvoorwaarden en specifieke voorwaarden, zoals aangegeven op de website www.surinamevacations.com.
Zie ook de reisinformatie buitenland indien van toepassing.

Met de betaling voor de dienst wordt geacht dat u instemt met deze voorwaarden.

1 dag
Tour Beschrijving

Dolfijnen spotten

Voor het spotten van dolfijnen gaan we naar hun voedselgebieden in de monding van de riviermond van de Surinamerivier. Deze vriendelijke dieren leven in kleine groepen en tijdens hoogwater zwemmen ze met het zoute water stroomopwaarts, soms wel dertig kilometer stroomopwaarts. Deze nieuwsgierige en speelse dolfijnen kunnen een lengte bereiken van 1,70 meter en hebben een draagtijd van 12 maanden. Afhankelijk van het getij in de rivier wordt het spotten van dolfijnen gedaan aan het begin of einde van de tour.

Het gebied

Het district Commewijne ligt in het oosten van Paramaribo over de Surinamerivier. Tijdens de trips bezoeken we verschillende dorpen die glorieuze tijden hebben gehad met hun suiker-, cacao-, koffie- en katoenplantages. Om de plantages en het achterland te beschermen en fort Zeelandia te helpen, werden enkele militaire posten en forten gebouwd. In 1734 werd de eerste steen gelegd voor de bouw van het openlucht fort Nieuw Amsterdam. Het fort is gebouwd op een aardenfonds met een structuur van vijf punten en het heeft dezelfde hoeveelheid bastions. Sinds 1968 wordt het fort gebruikt als openluchtmuseum en de gebouwen als administratief centrum. De kanalen en pittoreske sluizen, de overblijfselen van de oude plantagehuizen waarvan sommige nog steeds in gebruik zijn, zijn stille getuigen uit het ooit zo dynamische district Commewijne.

Tegenwoordig zijn lokale visserij, veeteelt en enkele kleine plantages de hoofdactiviteiten van de Javaanse en Hindoestaanse afstammelingen van de contractarbeiders in Commewijne.

Vertrek & Terugkeer Locatie

Marine Trap

Transport: River cruiser “Mi Gudu”

Vertrek tijd

Prijs is inclusief

  • Lunch
  • Non alcoholische dranken (water, sap en stroop)
  • Snack
  • Fruit

Meenemen

  • Handdoek
  • Muggenspray
  • Zonnebrandcreme
  • Pet/Hoed
  • Zwem kleding
Programma

We vertrekken vanuit de Marine Trap en varen over de Surinamerivier naar de monding van de Commewijnerivier. In het museum Fort Nieuw-Amsterdam hebben we een begeleide wandeling. Hierna varen we naar de oude plantages aan de rechterkant van de Commewijne-rivier, b. Rust & Werk en Frederiksdorp.

Plantage Frederiksdorp is volledig gerenoveerd en van de oude plantagehuizen worden nu gebruikt als appartementen voor toeristen. Ook de oude gevangenis is nu een restaurant, waar we onze lunch zullen gebruiken. Op de terugweg maken we een korte stop voor een duik in de verfrissende Commewijne-rivier.

Map
Fotos