Kasikasima Jungle Expeditie

0
vraag naar onze early bird tarieven
Vanaf€808
vraag naar onze early bird tarieven
Vanaf€808
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw Aanvraag*
toevoegen aan verlanglijst

Adding item to wishlist requires an account

20253

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord!

+597-473 802 | +597 888 1100 (kantooruren)
+597-889 0049 (na kantooruren)

mets@sr.net

Op diensten van de METS zijn van toepassing de algemene reisvoorwaarden en specifieke voorwaarden, zoals aangegeven op de website www.surinamevacations.com.
Zie ook de reisinformatie buitenland indien van toepassing.

Met de betaling voor de dienst wordt geacht dat u instemt met deze voorwaarden.

5 of 8 dagen
Zorg en Hoop vliegveld, Paramaribo
Vincent Fayks vliegveld, Palumeu
Min. leeftijd 8+
Max. aantal personen 10
Last Minute Deal

Prijs € 557

29 Apr – 3 Mei
Beschrijving

De Kasikasima Expedition Tour is ideaal voor avontuurlijke natuurliefhebbers die houden van een uitdaging. De tour start vanuit Paramaribo naar Palumeu, een jungle-resort langs de Upper Tapanahony River, in de buurt van een Indiaans dorp met dezelfde naam. De volgende dag, zal een boottocht je meenemen op een junglepad van 6 dagen op de rivier en in het Amazone regenwoud. De schoonheid van deze reis is dat je een ongerept deel van het regenwoud binnenkomt, via de Palumeu-rivier, waar je verschillende stroomversnellingen zult oversteken en in kampen in hangmatten zult slapen.

Beginnend vanuit het basiskamp, ​​idyllisch gelegen aan de voet van de Sawaniboto stroomversnellingen, klim je naar een van de toppen van de granieten berg Kasikasima. Deze wandeling en klim door de jungle duurt ongeveer 7 uur, heen en terug, waarbij je een uur aan de top zult doorbrengen. Het prachtige uitzicht over het “dak” van het Amazone regenwoud geeft je hernieuwde energie voor nog een nieuw leven: je bent op “Top of the World”. Je lichaam en geest kunnen opnieuw alles onder ogen zien! Inbegrepen tijdens de tour: vervoer per vliegtuig, maaltijden en sap (geserveerd tijdens de maaltijden), accommodatie, Nederlands en Engels sprekende gids.

Duur van de Tour

5 of 8 dagen

Vertrek

Maandag, terug Vrijdag (5-daagse tour)

Maandag, terugkeer na Maandag of
Vrijdag, terugkeer volgende Vrijdag (8-daagse tour)

Vertrek & Terugreis Locatie

Vliegtijd

110 minuten

Vertrek Tijd

11.00 AM

Prijs is inclusief

  • Vervoer per vliegtuig
  • Maaltijden en sap (geserveerd tijdens de maaltijden)
  • Reizen zoals opgenomen in het standaardprogramma
  • Professioneel opgeleide Nederlandse of Engelssprekende gids
  • Overnachting in de lodges

Prijs is exclusief

  • Alcoholische dranken en frisdranken die verkrijgbaar zijn aan de bar
  • Aankoop van souvenirs en extra activiteiten
  • Touractiviteiten die niet zijn opgenomen in het standaard tourprogramma
  • Vervoer van en naar Zorg & Hoop (tenzij dit bij uw boeking is inbegrepen)
  • Ongevallen- en annuleringsverzekering
Reis Route

Dag 1 8 daagse programma - €950

U vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Onze medewerkers heten u welkom in het vakantieoord, op steenworp afstand van het dorp Palumeu, waar Trio en Wajana indianen wonen. Nadat u bent ingecheckt in uw logeerverblijf vertrekt u naar Palawa eiland voor een picknick lunch. U kunt hier ook heerlijk zwemmen in het koele rivierwater.
In de namiddag bezoekt u het indianendorp Palumeu. De alleroudste bewoners van het Amazone woud hebben in hun leefwijze en kunstnijverheid eeuwenoude tradities bewaard.
U zult al gauw de eco-uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers zijn deskundige Trio en Wajana indianen. Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. De frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig, maar u geniet wel van het comfort van een klamboe.
’s Avonds bereidt onze gids u voor op de expeditie. U krijgt tips over veiligheid, comfort en het respectvol gebruik van dit stuk ongerepte jungle.

Dag 2

Het groepsgevoel ontstaat meteen als u ziet hoe iedereen meehelpt met het inladen van de korjaal. Niets mag vergeten worden. Iedereen zal het moeten doen met wat wordt meegenomen. U leeft een paar dagen zonder de luxe die u waarschijnlijk gewend bent, in de eenvoud van de jungle, zonder telefoon of radiocontact met de rest van de wereld, als een ware ontdekkingsreiziger. Een korjaal brengt u over de Tapanahony rivier en de Palumeu rivier naar het kamp Kamakabari. Deze boottocht duurt, afhankelijk van de waterstand, 3 tot 7 uur. In het kamp bereidt de meereizende kok een smakelijke lunch. Ondertussen richt u samen het hangmattenkamp in. De gids legt uit hoe u de hangmatten en de klamboes moet ophangen, hoe u comfortabel kunt slapen in een hangmat en hoe het geregeld is met de sanitaire voorzieningen in de jungle. In de late namiddag, als de kok alweer bezig is met het avondeten, heeft u tijd om te zwemmen, uw rug te laten masseren door het water in de stroomversnelling (als de waterstand dit toelaat) of te vissen.

Dag 3

Na de eerste junglenacht en het ontbijt breekt u gezamenlijk het kamp weer af. Alles gaat mee in de boot op weg naar de volgende bestemming, het basiskamp Kasikasima aan de Sawaniboto waterval. De bootsmannen moeten hun korjaal door verschillende stroomversnellingen loodsen. Bij laag water zullen ze uw hulp vragen om de korjaal over ondiepe plekken heen te trekken.
Eén stroomversnelling is niet te bevaren: de Trombakasula. Hier wordt de boot uitgeladen. Alle spullen moeten te voet over een heuvel vervoerd worden. En daarbij geldt, vele handen maken licht werk. Als u een keer extra heen-en-weer loopt is dat meteen een goede voorbereiding op de tocht naar de Kasikasima. Stroomopwaarts ligt de korjaal klaar waarmee de bootslui u naar het basiskamp brengen. Daar komt u laat in de middag aan. Als de hangmatten weer hangen kunt u even lekker ontspannen. Na het avondeten vertelt de gids u meer over het hoogtepunt van deze expeditie: de klim naar één van de toppen van het Kasikasimagebergte.

Dag 4

Na een stevige jungletocht over verschillende kleine heuvels bereikt u de voet van het Kasikasimagebergte. Onderweg zal uw gids u op geluiden en voetsporen wijzen en u vertellen over de mythische kracht die inheemsen aan dit gebergte toekennen. Met een beetje geluk ziet u aan de voet van de berg het rotshaantje, een zeldzame oranje vogel. De tocht duurt heen en terug ongeveer 7 uur. Eén uur daarvan brengt u door op de top, met een schitterend uitzicht over het Amazonewoud vanaf het plateau. Bij helder weer kunt u de grens met Brazilië zien. Op het plateau gebruikt u de lunch, te midden van tropische rotsplanten. Wie naar boven klimt moet ook weer terug, en de afdaling is minstens zo avontuurlijk. Als u dan terugkomt in het basiskamp is het tijd voor een welverdiende, ontspannende massage in het koele water van de stroomversnelling. De kok zorgt intussen voor een goede maaltijd. Later (als het weer het toelaat bij een kampvuur) is er heel wat te vertellen.

Dag 5

’s Ochtends vroeg vertrekt u voor een flinke boswandeling naar de Kodebaku watervallen. Onderweg vertelt uw gids u allerlei wetenswaardigheden over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. Bij de Kodebaku watervallen kunt u genieten van het waterspektakel. Het verderop gelegen indianenkampje wordt ook bezocht indien de twee families die daar verblijven aanwezig zijn. Terug in het basiskamp staat een lunch klaar. Daarna heeft u tijd vrij voor uzelf. Misschien wilt u met de meereizende bootsmannen gaan vissen of gewoon stilletjes genieten van dit stukje ongerept Amazone regenwoud. Na het avondeten maakt u een tocht over de rivier, om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

Dag 6

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren.
Na het ontbijt kunt u deze dag verder naar eigen inzicht besteden. Als er meer liefhebbers zijn kunt u nog een boswandeling maken. U kunt ook gewoon heerlijk niks doen, een beetje zwemmen, oefenen in pijl en boog schieten of vissen.

Dag 7

Nadat het kamp is afgebroken begint u aan de terugreis naar Palumeu. Stroomafwaarts, dus sneller dan op de heenreis. U hebt opnieuw kans om dieren te zien, zoals brulapen in de boomtoppen, kaaimannen op een strandje langs de rivier, en misschien zelfs een reuzenotter.
De lunch wordt onderweg geserveerd. Als u dan in de namiddag voldaan terugkomt op het oord in Palumeu, zult u een gekoeld drankje kunnen waarderen als nooit tevoren. Na het avondeten neemt u afscheid van de kok en bootsmannen.

Dag 8

’s Ochtends geeft uw gids u een rondleiding door het dorp. Onderweg kunt u traditionele, handgemaakte souvenirs kopen. Na de lunch vliegt u terug naar Paramaribo.

Dag 15 daagse programma - €808

Vlucht van Paramaribo naar Palumeu. ’s Middags, korjaaltocht naar Palawa eiland. Op de terugweg legt de boot aan bij het indiaanse dorp Palumeu. Teruglopend naar uw logeerverblijf krijgt u een indruk van het dorpsleven. ’s Avonds krijgt u nadere instructies voor de tocht naar het Kasikasima gebergte.

Dag 2

De tocht per korjaal duurt, afhankelijk van de waterstand, 3 tot 7 uur. Onderweg is er een lunchpauze. Bij de Trombaka sula (stroomversnelling) moet u uitstappen en een stukje lopen. Voorbij de sula ligt de korjaal klaar waarmee de bootsman u naar het basiskamp brengt.
Daar komt u laat in de middag aan. De gids vertelt u hoe u het best kunt slapen in een hangmat. Na het avondmaal gaan de meeste gasten vroeg ´hangmatteren´ om fit te zijn voor de klimtocht van de volgende dag.

Dag 3

De loop- en klimtocht door de jungle naar één van de toppen van het Kasikasima gebergte is een unieke ervaring. De tocht duurt heen en terug ongeveer 7 uur. Eén uur daarvan brengt u door op de top, met een schitterend uitzicht over het Amazonewoud vanaf het plateau. ’s Middags loopt u terug naar het basiskamp voor het avondeten en gezellig napraten (als het weer meewerkt, bij een kampvuur).

Dag 4

De bootslui brengen u per korjaal terug naar Palumeu. Onderweg krijgt u een picknick aangeboden. Als de waterstand het toelaat kunt u stukken van het traject zelf pagaaien, op de traditionele manier, dus zonder buitenboordmotor. Tussen aankomst en avondeten heeft u nog een paar uurtjes voor uzelf.

Dag 5

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren. Na het ontbijt bezoekt u het indiaanse dorp Palumeu, begeleid door uw gids. U kunt er handgemaakte kunstnijverheid kopen, rechtstreeks van de bewoners. ’s Middags vliegt u terug naar Paramaribo.

Map

Enkele Indrukken