Anaula Nature Resort

Op vakantie in Suriname? Anaula Nature Resort is de juiste plek voor een onvergetelijke, avontuurlijke natuur- en cultuurbelevenis. Het resort is gevestigd in het Boven Surinamegebied op een eiland in de Ferulasi stroomversnelling. Het beschikt over luxe cabana’s met een kindvriendelijk zwembad.

Anaula Nature Resort
Websitewww.anaulanatureresort.com

Anaula Nature Resort

Dag 1:

We beginnen onze dag met een natuur- en cultuurervaring, we vertrekken vanuit Paramaribo naar het zuiden. We passeren de indrukwekkende reusachtige bomen en dorpen langs deze weg. Na 190 km komen we aan bij Atjoni, de aanlegplaats van de uitgegraven boten, hier beginnen we aan onze spannende kanotocht. Deze reis per gemotoriseerde kano duurt ongeveer 55 minuten om onze bestemming te bereiken, het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferulassi-stroomversnellingen. Tijdens deze reis kun je genieten van de adembenemende natuur, de turbulente Jaw-Jaw-snelheid en we passeren verschillende kastanjebruine dorpen. Wanneer we Anaula Resort bereiken, wordt u meegesleept door de rust. Dit zal uw thuis weg van huis zijn tijdens uw verblijf. Na een lichte lunch in buffetstijl in ons prachtige restaurant, kunt u inchecken. Hierna heb je de mogelijkheid om het eiland te ontdekken. ‘S Middags gaan we per boot naar de Ferulassi-stroomversnellingen, waar u kunt ontspannen, zwemmen of genieten van een natuurlijke draaikolk. Na het diner zal onze gids een beetje uitleg geven over de Saramaccaanse cultuur. Hierna gaan we voor een spannend avontuur en zien we de kaaimannen. Tijdens deze nachtelijke reis per boot kunt u genieten van de adembenemende sterrenhemel en de totale stilte van het Amazone-regenwoud.

Dag 2:

Na het ontbijt gaan we richting New Aurora met gemotoriseerde uitgegraven boten voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp ontdekt u de lokale bevolking en hun unieke manier van leven en hun traditionele gebruiken. We zullen de missie bezoeken met een kerk, een school en een medische post. Rond 16.30 uur gaan we een boswandeling maken rond het eiland waar het resort zich bevindt. Tijdens deze wandeling krijgen we informatie over de lokale medicinale werking en het gebruik van de planten. Tijdens de burgeroorlog in 1986 bezochten de Jungle Commando’s met hun leider Ronnie Brunswijk het eiland voor hun “onsterfelijkheidsrituelen”. De overblijfselen van deze rituelen herinneren ons aan het unieke stukje geschiedenis van het eiland. Na een delicieus diner kunt u genieten van een culturele dansvoorstelling. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen worden gepresenteerd. Onze gids legt de inhoud en betekenis van deze dansen uit. Opmerking: het culturele dance-evenement wordt aangeboden bij minimaal 8 (acht) gasten.

Dag 3:

Vandaag is er tijd voor je eigen activiteiten. Je kunt zwemmen, een wandeling maken door het bos, ontspannen bij het zwembad of in een hangmat, of gewoon ontspannen en genieten van de adembenemende natuur. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan excursies zoals bezoeken aan de percelen van de lokale bewoners. Na de lunch keren we terug naar Atjoni, vanwaar we per bus vertrekken naar Paramaribo