Cruise naar Suriname

Cruise Handling

SURINAME, Zuid Amerika

een integraal deel van de Caribische Gemeenschap

Afgehandelde Cruises Paramaribo

• Clipper Adventurer
• Minerva II
• Sea Dream I
• Spirit of Adventure
• Island Sky
• Saga Pearl II
• Noble Caledonia
• Ponant
• Club Med
• Serenissima

Factsheet

Status

Onafhankelijke parlementaire Republiek

Oppervlakte

163.820 km² (64.000 sq. miles), kustlijn 386 km (240 miles) lang

Bevolking

ong. 500.000 inwoners

Haven

Paramaribo is de hoofdstad en belangrijkste binnenkomsthaven vanuit de Atlantische Oceaan

Talen

Nederlands, Engels, Sranan tongo (Surinaams Creool), Afrikaanse,  Aziatische en Inheemse talen

Tijdzone

GMT -3

Klimaat

Warm (het gehele jaar door ong. 30º C/85º F), tropisch en vochtig met af en toe buien

Munteenheid

Surinaamse Dollar (1 SRD = 0.30 USD of 0.225 EUR ongeveer)

Algemeen

Suriname, ook bekend als het voormalig Nederlands Guyana, is de kleinste soevereine staat in Zuid Amerika (ongeveer even groot als Engeland & Wales of West-Duitsland) en ligt aan de noord-oostelijke kust. In het zuiden wordt Suriname begrenst door Brazilië, in het westen door Guyana en in het oosten door Frans Guyana.

De naam is afgeleid van ‘Surinen’, een Indiaanse stam die vroeger in dit gebied leefde. Het land werd onafhankelijk op 25 november 1975, na langer dan 3 eeuwen overheersing door de Nederlanders die het land aan de Engelsen uitwisselde in 1667, in ruil voor New Amsterdam (heden ten dage: Manhattan, NYC).

Suriname is één van de groenste landen op aarde (met meer dan 80% van het landoppervlak bedekt met primair regenwoud) en één van de minst dichtbevolkte tropische landen in de wereld. Ongeveer 90% van de 500.000 inwoners wonen in en rond de hoofdstad, Paramaribo, en in kleine steden en dorpen verspreid langs de kust en rivieroevers.

Suriname is het meest cultureel-divers land in de regio, met een bevolking bestaande uit Inheemse, Creoolse, Indiaanse, Hindoestaanse, Javaanse, Chinese, Marron, Libanese, Nederlandse en overige Europese etnische groepen. De officiële taal is Nederlands maar bijna iedereen in Suriname spreekt een beetje Engels. De Surinaams Creoolse taal heet ‘Sranang Tongo’ en is een unieke mix van verschillende talen en dialecten.

Paramaribo, de hoofdstad, ook bekend als “de Houten Stad”, is geplaatst op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst, en is een weerspiegeling van de exotische smeltkroes van rassen, kleuren en culturen in Suriname. Historische gebouwen en met bomen omzoomde wegen en lanen zijn een reflectie van opeenvolgende Nederlandse, Engelse, Franse, Spaanse en Portugese overheersing.

De overblijfselen van één van de eerste synagogen in het Westelijk Halfrond, gebouwd tussen 1665 en 1671, bevinden zich te Jodensavannah, aan de andere oever van de Suriname rivier. Paramaribo is in feite één van de weinige plekken in de wereld waar Moslim moskeeën, Hindoe tempels, Joodse synagogen en Christelijke kerken vredig naast elkaar bestaan.

Suriname is ook de woonplaats van de grootste Marron populatie (afstammelingen van Afrikaanse slaven). Het binnenland kent vele natuurreservaten die geroemd worden om hun ongerepte biodiversiteit, waaronder het Centraal Suriname Natuurreservaat, geplaatst op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst, en bedekt met meer dan 1.6 miljoen hectaren primair tropisch regenwoud (tot voor kort het grootste in het Amazone gebied).

Kort samengevat, Suriname biedt een unieke culturele ervaring vanwege haar prachtig erfgoed dat in leven gehouden wordt door een potpourri van bevolkingsgroepen van Inheemse, Europese, Afrikaanse en Aziatische & Mid-Oostelijke afkomst, hun talen, verschillende gerechten, godsdiensten en muziek, die op elke bezoeker een blijvende indruk en herinnering zullen laten.

Haven Informatie Suriname (Paramaribo)

Algemeen

Het grootste deel van het scheepsverkeer in Suriname komt binnen en maakt de Surinamerivier vrij, die doorgang biedt naar Paramaribo, de hoofdstad en de belangrijkste haven. Paramaribo ligt aan de linkeroever van de Surinamerivier, zo’n 12 mijl van de riviermonding. De Suriname-rivier is bevaarbaar voor oceangoing-schepen tot aan de haven van Paranam (42 mijl vanaf de ingang).

De maximale luchtstroming is 43 meter om doorgang mogelijk te maken onder de brug over de rivier, net ten zuiden van Paramaribo en slechts 300 meter ten zuiden van de haven.

De zee-boei (rood / wit verticaal gestreept) is het oppikpunt voor schepen en bevindt zich op ongeveer 28 NM van de haven op N06 ° 05’00 “W055 ° 12’51”, en het karakter is MOA, 8 sec, 8M, 8 mijl.

Op positie N05 ° 53’31.6 “W055 ° 13’00” is er een mast (112meters) met bovenaan een roterend wit licht van 2,5 seconden. flits zichtbaar voor schepen op een afstand van 30 mijl.

De minimale diepte over de buitenste balk bij LWS is 46 dm (15’01 “) plus de stijging van het getij (gemiddelden van 27 dm (9 ‘) bij springtij tot 20 dm (6’) bij doodtij). De onderkant van de buitenste balk is zachte modder. Piloten begeleiden alleen schepen bij hoogtij.

Communicatie

VHF-kanalen 12 en 16 worden gebruikt voor contact tussen het vaartuig en het pilootstation, de agent kan ook worden gecontacteerd via e-mail of VHF.

Dockfaciliteiten

De belangrijkste kade in Paramaribo is de Nieuwe Haven en wordt beheerd door Havenbeheer N.V., een overheidsbedrijf. De betonnen pier is 520 meter lang en de geschatte diepte bij LWS varieert van 20 voet (noord) tot 15 voet (zuid). Bij Paranam kunnen schepen ook voor anker blijven of langs een kleine (ongeveer 100 meter) terminal varen, waar afval, water en bunkers kunnen worden geplaatst.

Loodsen

Loodsen zijn verplicht voor alle schepen van meer dan 50 ton bruto. De piloot bij de Sea Buoy gaat aan boord van inkomende schepen. Vaartuigen moeten een ladder voorzien.

Zoet water – Opslag – Reparaties – Bunkers

Zijn allemaal op verzoek verkrijgbaar via de agent. Voor het doel van de efficiëntie moet een aankondiging vooraf worden gedaan. Lokale tropische groenten en fruit zijn van uitstekende kwaliteit en zijn meestal gemakkelijk verkrijgbaar. Water is verkrijgbaar bij de haven in Suriname. De waterdruk is ongeveer 8-12 ton per uur.

Suriname is located on the North Coast of South America, between the Caribbean and Brazil.
Paramaribo aerial view towards the Suriname river that leads to the Atlantic coast

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord!

+597-473 802 | +597 888 1100 (kantooruren)
+597-889 0049 (na kantooruren)

mets@sr.net

Op diensten van de METS zijn van toepassing de algemene reisvoorwaarden en specifieke voorwaarden, zoals aangegeven op de website www.surinamevacations.com.
Zie ook de reisinformatie buitenland indien van toepassing.

Met de betaling voor de dienst wordt geacht dat u instemt met deze voorwaarden.

Sample Tours for Cruise Visitors

Commewijne Plantage Tour

De wijk Commewijne is een agrarisch gebied net buiten Paramaribo en zolang de hoofdstad onthult het koloniale verleden van het land, deze prachtige regio van kreken, rivieren en voormalige plantages vertellen een ander verhaal.

Vogeltour Suriname

Het is een van de laatste landen op aarde die bijna volledig bedekt is met ongerepte regenwouden. Tijdens uw dagtour weet onze gespecialiseerde gids Sean Dilrosun waar de vogels zijn en waarschijnlijk welke u wilt zien.

Historische Hoofdstad Paramaribo

Paramaribo, gelegen aan de linkeroever van de Surinamerivier, ongeveer 12 mijl stroomopwaarts van waar het de Atlantische Oceaan in stroomt. Bekend als de ‘houten stad van Zuid-Amerika’ staat het op de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties.