Commewijne Plantage Tour

0
Prijs
Vanaf€70
Prijs
Vanaf€70
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw Aanvraag*
toevoegen aan verlanglijst

Adding item to wishlist requires an account

7010

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord!

+597-473 802 | +597 888 1100 (kantooruren)
+597-889 0049 (na kantooruren)

mets@sr.net

Op diensten van de METS zijn van toepassing de algemene reisvoorwaarden en specifieke voorwaarden, zoals aangegeven op de website www.surinamevacations.com.
Zie ook de reisinformatie buitenland indien van toepassing.

Met de betaling voor de dienst wordt geacht dat u instemt met deze voorwaarden.

1 dag
Commewijne
Tour Beschrijving

Het district Commewijne is één van de oudste plantage-gebieden van Suriname. Het district ligt aan de rechteroever van de Suriname-rivier, tegenover Paramaribo. In het noorden grenst Commewijne aan de Atlantische Oceaan en in het oosten ligt het district Marowijne.

Via de brug over de Suriname- rivier rijdt u het district Commewijne in. U krijgt een beeld van de plantages zoals die floreerden in de koloniale tijd. De meeste zijn inmiddels niet meer actief. De eerste stop is bij Meerzorg, voorheen de oversteekplaats van Paramaribo naar Commewijne. Ooit was Meerzorg een koffieplantage. Wij vervolgen de reis naar het openluchtmuseum te Nieuw Amsterdam. Daar krijgt u een uitgebreide rondleiding. Na het bezoek aan Nieuw Amsterdam gaan wij naar Mariënburg, een voormalige suikerplantage. Hier ziet u nog een stijlvolle plantagewoning uit de gloriedagen. Hier werd de eerste groep Javaanse contractarbeiders tewerkgesteld.

Wij rijden vervolgens langs de oude plantages Ellen, Leliëndaal en Alkmaar en lunchen in een typisch Javaans restaurant (een “warung”) te Tamanredjo. Na de lunch bezoeken wij Plantage Peperpot. Deze voormalige plantage was één van de oudste plantages uit de Surinaamse geschiedenis. Peperpot werd door de Engelsen aangelegd en bestond al vóór de verovering van Suriname door de Zeeuwen onder leiding van Abraham Crijnssen in 1667. Dit is een van de laatste plantages die nog in een deels oorspronkelijke staat te bezichtigen is.

Op de plantage is nog een koffie- en cacao-aanplant in redelijk oorspronkelijke staat te zien en vindt men nog een oude loods en fabriek, evenals de directeurswoning en een kampong. Peperpot wordt thans ook geroemd vanwege de vele vogels die daar te bezichtigen zijn. In de middag keren wij terug naar Paramaribo.

Vertrek & Terugkeer Locatie

Vertrek vanaf hotel Residence Inn Paramaribo aan de Anton Dragtenweg 7.

Na afloop van de tour wordt u daar of indien gewenst langs de route erheen weer afgezet.

Vertrek Tijd

Zoals gewenst, s’morgens 09.00 u to 18.00 u

Prijs is inclusief

  • Bus transport
  • Lunch en snacks
  • Drank (non-alcoholisch)
  • Nederlands en Engels sprekende gids

Meenemen

  • Film en/of foto camera
  • Zonnebrandcreme
  • Wandelschoenen
  • Een pet of een hoed
  • Een klein rugzakje om water mee te nemen tijdens de tour,
  • Surinaamse contanten voor persoonlijke uitgaven.
Map
Fotos