Gran Rio Jungle Expeditie

0
vraag naar onze early bird tarieven
Vanaf€600
vraag naar onze early bird tarieven
Vanaf€600
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw Aanvraag*
toevoegen aan verlanglijst

Adding item to wishlist requires an account

15972

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord!

+597-473 802 | +597 888 1100 (kantooruren)
+597-889 0049 (na kantooruren)

mets@sr.net

Op diensten van de METS zijn van toepassing de algemene reisvoorwaarden en specifieke voorwaarden, zoals aangegeven op de website www.surinamevacations.com.
Zie ook de reisinformatie buitenland indien van toepassing.

Met de betaling voor de dienst wordt geacht dat u instemt met deze voorwaarden.

5 dagen
Zorg en Hoop vliegveld, Paramaribo
Kajana vliegveld
Min. leeftijd 8+
Max. aantal personen 8
Beschrijving

Een expeditie naar het ongerepte Amazone-regenwoud boven de rivier de Gran Rio is een ware belevenis voor natuurliefhebbers die een uitdaging durven aangaan! De tour begint met een vlucht van een uur naar Jungle Lodge Awarradam, die u een prachtig uitzicht biedt over het ongerepte tropische regenwoud van Suriname.

Tijdens de tocht per kano van Jungle Lodge Awarradam naar het basiskamp passeert u tal van spectaculaire stroomversnellingen. De mooie en stoere jungle-tochten worden enorm beloond met een adembenemend panorama over het Amazone-regenwoud. Tijdens deze tour, ver weg van de bewoonde wereld, zul je ten volle kunnen genieten van de overweldigende flora en fauna. De Gran Rio Jungle Expeditie is een echte must voor avonturiers en natuurliefhebbers!

Duur van de Tour

5 dagen

Vertrek

Maandag

Vertrek & Terugreis Locatie

Vliegtijd

55 minuten

Vertrek Tijd

11.00 AM

Prijs is inclusief

  • Vervoer per vliegtuig
  • Maaltijden en sap (geserveerd tijdens de maaltijden)
  • Reizen zoals opgenomen in het standaardprogramma
  • Professioneel opgeleide Nederlandse of Engelssprekende gids
  • Overnachting in de lodges

Prijs is exclusief

  • Alcoholische dranken en frisdranken die verkrijgbaar zijn aan de bar
  • Aankoop van souvenirs, extra activiteiten en jungle-spabehandeling
  • Touractiviteiten die niet zijn opgenomen in het standaard tourprogramma
  • Vervoer van en naar luchthaven Zorg en Hoop (tenzij deze bij uw boeking zijn inbegrepen)
Reis Route

Dag 1

Ons jungle-avontuur begint op het vliegveld Zorg en Hoop, waar we inchecken voor een vlucht van ongeveer een uur naar landingsbaan Kajana aan de rivier de Gran Rio. Na aankomst maken we een tocht van een half uur per kano naar Awarradam Jungle Lodge. Hier komen de voedselvoorraden en onze lokale gidsen aan boord waarna de reis wordt vervolgd aan de rivier de Gran Rio. Een prachtige boottocht van bijna 3 uur stroomopwaarts brengt ons naar het prachtig gelegen basiskamp waar we drie nachten zullen doorbrengen en slapen in hangmatten. Nadat we ons hebben gevestigd, verkennen we de omgeving terwijl de kok ons ​​avondmaal klaarmaakt. Na de maaltijd bespreken we onze route voor de volgende dag, onze eerste reis naar het ongerepte Amazone-regenwoud.

Dag 2

Een 4 km lang pad (weg erheen) door het primaire bos brengt ons naar onze bestemming voor vandaag, de Logosokun, Saramaccan voor Turtle Hill. Drie heuvels langs de weg maken de wandeling een echte uitdaging. De eindbestemming ligt op een hoogte van 310 meter en biedt een prachtig uitzicht over de jungle eronder en genoemd naar de schildpad die in de omgeving is gevonden bij de ontdekking van deze plek. ‘S Middags keren we terug naar ons basiskamp waar we volop kunnen genieten van de verfrissende wateren van de rivier met zijn stroomversnellingen. Onze lokale gidsen nemen u graag mee op de rivier om op traditionele wijze uw vis te vangen.

Dag 3

Op deze dag kunnen we kiezen uit verschillende activiteiten. Gangasa-sitonu is een prachtige, overhangende, grote steen ergens in het midden van de jungle. De wandeling om deze rots te bereiken is niet erg ver (2,5 km), zodat er voldoende tijd is om goed te letten op de lokale flora en fauna. Een wandeling ongeveer tot aan Logosokun (4,1 km), onze bestemming gisteren, ligt Folokun, Saramaccan voor flower hill. Deze heuvel biedt een wat lager uitkijkpunt, maar het gebied iets verder, is uitgebreider zodat je er rond kunt lopen. Het is ook mogelijk om in het basiskamp te verblijven, te genieten van de stroomversnellingen of te gaan vissen. Gezamenlijk bepalen we welke bestemming we zullen kiezen. Bij zonsondergang dobberen we af met de kano. Dit is het juiste moment van de dag om dieren te spotten. Als het weer het toelaat, maken we een kampvuur en luisteren we naar verhalen van onze gidsen die u al eeuwenlang graag vertellen over het belang van dit gebied voor de Saramaccaners.

Dag 4

Na een laat ontbijt maken we de voorbereidingen voor onze boottocht terug naar Awarradam waar we de laatste nacht zullen doorbrengen. Onderweg dobberen we af met de kano terwijl we ten volle kunnen genieten van de flora en fauna van het ongerepte bos. Laat in de middag komen we aan bij Awarradam Jungle Lodge, waar we de nacht zullen doorbrengen in traditioneel gebouwde hutten. Na een enerverende tocht wordt een bezoek aan de plaatselijke Jungle Spa ten zeerste aanbevolen, waarna een goedgevulde bar en ons bed zeker als een luxe zullen voelen!

Dag 5

In Awarradam, na het ontbijt, heb je de mogelijkheid om te ontspannen in de snelle en het eiland te verkennen. We nemen afscheid van onze lokale vrienden voordat we vertrekken naar de landingsbaan van Kajana voor onze terugvlucht naar Paramaribo.

Map

Enkele Indrukken