Stad—Commewijne Tour

0
Prijs
Vanaf€133
Prijs
Vanaf€133
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw Aanvraag*
toevoegen aan verlanglijst

Adding item to wishlist requires an account

1737

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord!

+597-477088 (kantooruren)
+597-7220202 (na kantooruren)

mets@sr.net

Op diensten van de METS zijn van toepassing de algemene reisvoorwaarden en specifieke voorwaarden, zoals aangegeven op de website www.surinamevacations.com.
Zie ook de reisinformatie buitenland indien van toepassing.

Met de betaling voor de dienst wordt geacht dat u instemt met deze voorwaarden.

1 dag
Commewijne
Tour Beschrijving

Commewijne is gelegen naast de rivier de Commewijne aan de overkant van de hoofdstad Paramaribo. De tour brengt u langs de voormalige koloniale plantages, waarvan de meeste nu zijn verlaten en niet meer in gebruik. De eerste stop is bij de plantage Peperpot, waar de oude koffie en cacao fabriek, het (nu bewoonde) adjunct-directeur huis en het oude kantoor zijn gevestigd. Ook op de plantage zijn, nu onder renovatie, het oude koffiemagazijn en directiehuis. Enkele tientallen meters verderop, ligt het nog steeds een bewoond kampong (settlement), die we ook zullen bezoeken.

Vanuit Peperpot maken we een stop bij het mini-museum van Marienburg, een voormalig suikerplantage. Na het bezoek aan Mariënburg zal onze volgende stop zijn aan de samenvloeiing van de Commewijne en de Suriname rivier in Nieuw Amsterdam, met een bezoek aan het openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam.

Fort Nieuw Amsterdam ligt op een strategisch zeer belangrijke locatie: op de precieze ontmoetingsplaats van de Commewijnerivier en de Surinamerivier, dicht bij de oceaan. Het grote fort werd gebouwd als verdediging voor de akkers die gelegen waren langs de bovenste delen van de rivieren. Het fort was oorspronkelijk een aardenwerk bouw.
Het heeft de vorm van een polygoon (5 gelijke zijden) en beschikt over 5 bastions, structuren die naar buiten zijn opgebouwd uit de hoofdbehuizing. In het openlucht museum, bezoeken we verschillende gerestaureerde gebouwen, waaronder het buskruit opslaggebouw uit 1740 en het koetshuis met een paar koetsen uit de 19e eeuw. In een van de vijvers is de beroemde Victoria Amazonica lelie het hele jaar door te zien. In de cafetaria van het openluchtmuseum zullen we genieten van een heerlijke Javaanse lunch en de middag keren we met de bus terug naar Paramaribo.

Vertrek & Terugkeer Locatie

Pick up at one of the large hotels in Paramaribo. You are dropped off at the location where you were picked up

Vertrek & Terugkeer Tijd

Vertrek: 09.00 am 

Terugkeer : 15.30 pm. 

Prijs is inclusief

 • Bus transport
 • Lunch
 • Snacks
 • Non-alcoholische drank
 • Nederlands en Engels sprekende gids

Meenemen

 • Wandelschoenen
 • Zonnebrandcreme
 • Een pet of hoed
 • A small back-pack to carry for ex. water during the tour
 • Film en/of foto camera
 • Surinaamse contanten voor persoonlijke uitgaven
Map
Fotos