Peperpot Fiets Tour

0
Prijs
Vanaf€55
Prijs
Vanaf€55
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw Aanvraag*
toevoegen aan verlanglijst

Adding item to wishlist requires an account

2092

Heeft u een vraag?
Wij staan u graag te woord!

+597-477088 (kantooruren)
+597-7220202 (na kantooruren)

mets@sr.net

Op diensten van de METS zijn van toepassing de algemene reisvoorwaarden en specifieke voorwaarden, zoals aangegeven op de website www.surinamevacations.com.
Zie ook de reisinformatie buitenland indien van toepassing.

Met de betaling voor de dienst wordt geacht dat u instemt met deze voorwaarden.

1 dag
Tour Beschrijving

De Peperpot fietstocht neemt je mee langs de polders in de wijk Commewijne. Je fietst door voormalige plantages waar je de 18e en 19e eeuw in een ontspannen sfeer kunt ervaren. Met de bescherming van het fort “Nieuw Amsterdam” was Commewijne een van de meest productieve landbouwdistricten in Suriname. Tijdens de fietstocht kom je voormalige plantage gebouwen tegen waarvan sommigen nog steeds bewoond zijn. De grachten en de pittoreske sluizen zijn allemaal stille getuigen van de dynamische geschiedenis van de wijk Commewijne. De plantage Peperpot ligt in het kustgebied Commewijne, aan de rechteroever van de Surinamerivier en wordt doorsneden door de “Oos-Westverbinding”. Op de plantage zijn de oude koffie- en cacaofabriek, het (bezette) onderdirecteurshuis en het oude kantoor. Ook in de tuin zijn, onder renovatie, het oude koffiepakhuis en het huis van de directeur. De bestaande vijver, waar destijds via navigatiekanalen koffie werd afgeleverd, dient nu als een waterreservoir voor de werf. Een paar tientallen meters verderop ligt de nog steeds bevolkte kampong (dorp) die we ook zullen bezoeken.

Het 3,2 km lange natuurpad loopt langs een van de navigatiekanalen van de plantage Mopentibo en is een wandel- en fietsroute. Het ligt in het westen, naast de plantage Peperpot. Het gebied ten oosten van dit navigatiekanaal wordt eveneens begrensd door een breed parallel lopende navigatiekanaal. Verschillende by-paden bieden toegang tot het gebied tussen beide navigatiekanalen. Bovendien bieden kleine bruggen over de irrigatiekanalen in een klein deel van dit gebied (A13) gemakkelijke toegang en een goede indruk van de vroegere uitgaven van de plantage. Met uitzondering van een zeer kort stuk, wordt het navigatiekanaal bedekt door ‘mokomoko’ (Montrichardia arborescens), dat broedgebieden voor veel vogels biedt. Om het herkennen en herkennen van bomen en planten te vergemakkelijken, zijn de naamplaatjes in het hele gebied aangebracht. Banken om te rusten worden op verschillende locaties langs de paden geplaatst
Niet alle wegen zijn geplaveid. Er zijn ook andere fietstochten beschikbaar in Commewijne.

Vertrek & Terugkeer Locatie

Vertrek & Terugkeer: Guesthouse Zus & Zo, Grote Combeweg 13a, Paramaribo-Suriname

Vertrek & Terugkeer Tijd

Vertrek: 08.00am from Guesthouse Zus & Zo, Grote Combeweg 13a, Paramaribo-Suriname. Return: 03.00 pm.

Prijs is inclusief

  • Fiets
  • Drankjes (niet-alcoholisch)
  • Lunch
  • Nederlands / Engels sprekende gids
Map
Fotos